Araştırma şirketlerinden ABI Research “Mobil ve Dokunmatik Ekranlar” araştırmasıyla akıllı telefon pazarının geleceğine ışık tuttu. Araştırma, akıllı telefonların gün geçtikçe artan başarısında dokunmatik ekranın en az 3G veri hızı kadar önemli bir özellik olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre özellikle iPhone’un piyasaya sürüldüğü dönemden bu yana 2006’da toplam pazarda payı yüzde 7 olan dokunmatik ekranlı akıllı telefonların payı, 2010 yılında yüzde 325 artışla yüzde 75’e çıkmış durumda. “Mobil ve Dokunmatik Ekranlar” araştırmasına göre, önümüzdeki 5 yıl içinde dokunmatik ekranlar bugünkü telefonlarda bulunan Wi-Fi özelliği kadar yaygın olacak ve 2016 yılında akıllı telefonların yüzde 97’sinin dokunmatik ekranı olacak.
ABI Research’ün ABI’ın Akıllı Telefonlar ve Mobil Araçlar Araştırma Hizmetleri’nin bir parçası olan “Mobil ve Dokunmatik Ekranlar” araştırmasında, ekranın cep telefonlarının kullanıcılarına vaad ettiği tüm özelliklerin kullanıcılara yansıdığı en önemli nokta olduğu, bu nedenle dokunmatik ekranların yakaladığı başarının sürpriz olmadığı belirtiliyor. Ekran ve dokunmatik teknolojilerin gelişiminin akıllı telefon pazarındaki hızlı büyümeyi tetiklediği belirtiliyor. Başlangıçta kullanılan rezistif ekranlar yerini günümüzde neredeyse tamamen cep telefonlarına ilk olarak iPhone ile giren kapasitif teknolojiye bırakmış durumda.
Dokunmatik Ekranlar Pazarı Biçimlendiriyor
Araştırmaya göre, dokunmatik ekran teknolojisi gelişmeye ve farklı mobil araç kategorileri için pazarı yeniden şekillendiriyor. ABI Research Mobil Araçlar Başkan Yardımcısı Kevin Burden konuyla ilgili olarak “İki sensör yerine tek bir sensör katmanı kullanan ve yüzde 30 maliyet tasarrufu sağlayan düşük maliyetli dokunmatik kontrolörler daha düşük özellikli telefonlar için Pazar oluşturuyor. Ekran ve dokunmatik teknolojilerinde en parçalı araç kategorisi olan eReader’lar artık sadece parmakla dokunma özelliğini sağlamakla kalmayan, bu segmentin ekranlarını standartlaştıran cazip bir maliyet de oluşturan seçenekler sunuyor” diyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder