28 Ocak 2011 Cuma

Yeni Aksesuarlar

Artık kullandığımız fotoğraf makineleri kadar yan ekipmanlar ve aksesuarlar da oldukça çeşitlendi ve önem kazandı. Birçok aksesuar olmazsa olmazlar arasına girdi. Örneğin bir tripod neredeyse fotoğraf makinesinden sonra en çok aranan ve satın alınmak istenen önemli bir ekipman oldu.
Bazı ekipman ve aksesuarları ihtiyaç duyduğumuz zaman satın alırız. Eğer fotoğraf makinemiz varsa mutlaka bir fotoğraf çantası olmasını isteriz. Eğer gece fotoğraflarına meraklıysak, tripod ve tripod kafaları, makro fotoğraf ile uğraşıyorsak, kablo deklanşörler, ring flaşlar ve tabi yine tripodlar ilk etapta sahip olmak isteyeceğimiz ürünler olur.
Fotoğrafla ilgili herhangi bir ekipman ya da aksesuar almak istiyorsanız, öncelikle kullandığınız fotoğraf makineniz ile uyumlu olup olmadıklarını iyi araştırın. Mümkünse satıcı ile görüşüp onun onayını aldıktan sonra satın alın. İnternetten yapacağınız alışverişlerde de bu konuyu unutmayın. Bazı aksesuarlar, özellikle çanta, kılıf ve koruyucular fotoğraf makinesi modelleri için ayrı ayrı tasarlanabilir. Kullandığınız makine modeline göre tercih yapın.
Kullanmayacağınız gereksiz aksesuarlar için para harcamayın. Onun yerine en çok kullanacağınız bir başka ekipmanın daha kalitelisini satın alabilirsiniz.

Onlarca Aksesuar…
Bu yazıyı yazarken, eğer yeni bir DSLR fotoğraf makinesi alsaydım, makine ve objektif seçiminden sonra neler alırdım diye şöyle bir düşündüm.
Sanırım ilk önce iyi bir fotoğraf çantası alırdım. Hatta birden fazla! Uzun yürüyüşler ve seyahatler için bir sırt çantası, şehir içinde fotoğraf çekerken kullanacağım bir omuz çantası.
Daha sonra bütçeme ve fotoğraf makinesinin modeline uygun bir tripod…
Objektiflerin çizilmesini engellemek ve daha kolay temizlemek için her objektif için birer UV filtre...
DSLR makine yağmurluğu… Çok kullanışlı olanlarını bulabilir, yağmurlu havalarda çekinmeden fotoğraf çekebilirsiniz. Sadece fiyatlarını biraz pahalı buluyorum. İsterseniz bunu basitçe kendinizde yapabilirsiniz.
Aksesuar sayılmasa da ekstra bir pile ihtiyacınız olabilir. Tabi saydığım tüm bu aksesuarların yanında şunları da almak isteyebilirsiniz.
Uzaktan kumanda, sensör, makine ve objektif temizleyiciler, LCD ekran koruyucuları, hafıza kartı çantaları, hafıza kartı okuyucuları, su terazisi, efekt filtreleri, kablosuz flaş tetikleyicileri, kablosuz veri ileticiler, GPS cihazları, açılı EVF vizörler, poz ölçüm cihazları, ışık çadırları, yansıtıcılar, yumuşatıcılar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder