7 Eylül 2012 Cuma

Sri Lanka’da Fotosafari

Yazı ve Fotoğraflar: Ömer Serkan Bakır

Herkesin merak ettiği ve gitmek istediği birçok yer vardır. Benimde birkaç yıldır aklımda olan ve gitmeyi çok istediğim yerlerden biri Sri Lanka idi. Hem coğrafi konumu hem de kendine özgü birçok güzelliği bünyesinden barındıran Sri Lanka’ya Gazella Fotosafari turuyla gittim. Sevgili dostumuz Faruk Akbaş’ın fotoğraf rehberliği eşliğinde 12 kişi civarındaki küçük grubumuzla birlikte 7 gece 8 gün kalacağımız Sri Lanka’ya doğru keyifli yolculuğumuz Qatar Havayolları’nın Doha aktarmalı uçuşu ile başladı. Sri Lanka’ya ülkemizden direkt uçuş bulunmadığı için mutlaka bir aktarma yaparak ulaşılabiliyor ve en iyi alternatiflerden biri de Qatar Havayolları. Uçuş süresi toplamda 10 saate yaklaşıyor.
Pinnawala’da fillerin banyosu

İlk gün Doha aktarmalı olarak başkent Colombo’ya ulaşıyoruz. Sabah erken bir saate ulaştığımız Colombo’dan vakit kaybetmeden ayrılıyor ve Habarana’ya doğru yola çıkıyoruz. Sri Lanka’da gideceğiniz mesafeler kilometre olarak çok az olsa da süreleri geniş düşünmek gerekiyor. Colombo-Habarana arası en iyi ihtimalle 3 saat sürüyor. Ancak Gazella Fotosafari turlarının amacı sadece fotoğraf çekmek. Bu yüzden de yol üzerinde fotoğraflanacak her türlü güzelliği karelerimize aktarmak için sık sık duruyoruz. Sonuç olarak amacımız sadece bir yerden diğerine ulaşmak değil.

Yol üzerinde fil yetimhanesi olarak bilinen Pinnawala’da uzun bir mola veriyoruz. Burada özellikle nehir kıyısına banyo yaptırılmak üzere getirilen onlarca filin görüntüsü hem fotoğraflamak hem de izlemek için muhteşem. Nehir kıyısındaki güzel restoranların birinde öğle yemeğimizi yiyoruz ve bu sırada da deklanşör sesleri hiç durmuyor.

Yazının devamını burada okuyabilirsiniz: http://fotografbilgimerkezi.com/sri-lankada-fotosafari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder