25 Ekim 2010 Pazartesi

Canon Yeni Makinelerini Arazide Tanıttı

Canon, yeni DSLR fotoğraf makinesi 60D, profesyonel kompakt serisinden Powershot G12 ve diğer yeni kompakt modelleri ile uzun tele objektiflerini tanıttığı farklı bir etkinlik düzenledi. Land Rover araçları ile Göktürk’ten başlayan off road macerası Demiciköy’de son buldu. Gün boyu süren etkinlik kapsamında hem Land Rover araçların hem de Canon’un yeni makinelerinin performanslarını test etme imkanı bulduk.
Bu keyifli, eğlenceli ve biraz yorucu etkinlikte bir sürü fotoğraf makinesi ve objektif içerisinden en çok ilgimi çeken EOS 60D ve G12 deneyebildiğim ve fotoğraf çektiğim iki makine oldu. Bu arada Land Rover’ın Discovery 4 modelini off road ortamında kullanmak ve normal bir araçla girilmesi imkansız yollarda güvenli bir sürüş deneyimi yaşamak ayrıca güzeldi. Şimdi gelelim esas konumuza, öncelikle size biraz EOS 60D modelinden bahsetmek istiyorum.

Canon EOS 60D
Canon’un EOS serisinden duyurduğu en son ürün olan 60D, yüksek çekim hızı, çözünürlüğü, oynar LCD ekranı ve yüksek ISO değerlerine ulaşabilmesi ile dikkat çekiyor. EOS 60D, 18 milyon pikselli bir ‘APS-C’ CMOS sensöre sahip. DIGIC 4 teknolojisine sahip EOS 60D, CMOS sensörünün dört kanal çıkışından alınan görüntü bilgisini hızlı bir şekilde işleyerek 5,3 kare/sn hızda ard arda 58 tam çözünürlüklü fotoğraf çekimi gerçekleştiriyor.
EOS 60D’nin standart 100-6400 aralığındaki ISO hızı, 12800 değerine kadar genişletilebiliyor. Böylelikle düşük aydınlatmalı ortamlarda bile en az parazitle yüksek görüntü sağlanıyor. 9 noktalı, tamamı çapraz (cross) tipte otomatik odak (AF) sistemi, f/2.8 değerinde hızlı lensler için ekstra hassas merkez noktası sayesinde hızlı ve net odaklanma sağlarken, fotoğrafçıların portre çekimlerinde ve güçlü bir atmosfer yaratmayı amaçladıkları çekimlerde sanatsal sonuçlar elde etmek için sığ bir alan derinliği kullanmalarına izin veriyor.
İlk kez EOS 7D modelinde kullanılan ve büyük beğeni toplayan, 63 bölgeli, çift katmanlı sensörlü, Canon’un iFCL ölçüm sistemi özelliğine sahip olan EOS 60D’de, konunun konum bilgisi ‘Otomatik Odak’ sisteminden alınıyor ve hangi koşulda olursa olsun tutarlı net pozlama için renk ve ışık okumalarıyla birleştiriliyor. Entegre ‘Speedlite aktarıcı’, daha yaratıcı aydınlatma için çoklu ‘EX flaş üniteleri’nin fotoğraf makinesi içinde kontrol edilmesini sağlıyor.

Yeni 3 inç LCD
Yeni 7,7cm (3.0”) değişken açılı geniş LCD, daha fazla esneklik sağlayan ve fotoğrafçıların çekimlerini ayrıntılı görmelerine olanak veren 3:2 en/boy oranı ve 1.040.000 nokta çözünürlük özellikleriyle dikkat çekiyor. Değişken açılı geniş LCD, zorlu açılarda kadrajlamaya yardımcı olurken vizörlü çekim mümkün olmadığında istenen kompozisyonun elde edilmesi için ‘Canlı Görünüm’ özelliğini etkin hale getirilebiliyor.
Güçlü ‘DIGIC 4’ işlemcisi, makine içinde RAW görüntü işlemesini desteklerken, fotoğrafçıların parlaklık, kontrast, beyaz ayarı veya bozulma ya da kromatik sapma düzeltisi gibi ayarları düzenlemesine izin veriyor. Düzenlenen görüntü sonrasında baskıya, bilgisayara ve web’e yüklemeye hazır bir JPEG resmi olarak yeniden kaydediliyor.

Tam kontrol ile Full HD video çekin
EOS 60D, kullanıcı tarafından seçilebilir 30, 25 ve 24 kare/sn dahil, çeşitli çekim hızlarıyla 1920x1080p Full HD video ve ayrıca 60 ve 50 kare/sn ile 720p video çekimi olanağı da sunuyor. Lens odak uzunluğunun yaklaşık yedi katı oranında etkin bir büyüme sağlamak üzere sensörün merkezi 640x480 piksel alanıyla kayıt yapan ‘Video Kırpma’ modu da kullanılabiliyor.
EOS 60D’nin video modunda bulunan ‘tam manuel kontrol’ özelliği, fotoğrafçıların kendi poz ve odak ayarlarını kullanmalarını ve Canon’un EF serisi lensleriyle elde edilen efektlerin avantajlarından yararlanmalarını sağlıyor.

Esnek Kullanım
EOS 60D’nin tamamen yeniden tasarlanan gövdesi, güçlü ergonomik yapısı, kavisli biçimi ve yeni tuş düzeni fotoğrafçıların ayarları hızlı ve rahat bir şekilde değiştirmelerini sağlıyor. Sıkça kullanılan fotoğraf makinesi kontrollerinin kolay erişim için bir araya toplandığı EOS 60D’de, fotoğrafçılar başparmaklarını kullanarak hızlı bir şekilde menüleri çalıştırabiliyor. Ayrıca fotoğrafçıların ayarlara girmelerini sağlamak üzere Hızlı Kontrol Kadranı, Çoklu Kontrolör ve SET tuşu özelliklerinin hepsi tek bir Çoklu Kontrol Kadranı özelliğinde bulunurken Mod kadranı, çekim ortasında ayarların kazara değiştirilmesini önleyen bir kilit tuşu özelliğine de sahip.
Yüksek kapasiteli SDXC hafıza kartlarını destekleyen EOS 60D, bu özelliğiyle 2TB’a kadar olan hafıza kartlarını destekliyor.
EOS 60D’de içeriği kablosuz olarak aktarmak isteyen fotoğrafçılar için ‘Eye-Fi’ bağlantılı işlevler bulunuyor. EOS 60D’nin kullanıcı arayüzünde özel bir Eye-Fi bölümü bulunuyor. Bu bölüm, pil ömründen tasarruf etmek amacıyla gerektiği zamanlarda WiFi işlevinin kapatılmasını sağlıyor.

Canon PowerShot G12
Canon’un Land Rover Experience Center desteği ile gerçekleştirdiği bu özel off road programında kullandığım diğer makine ise Powershot serisinin minik devi G12 oldu.
Profesyonel fotoğrafçıların ve fotoğraf tutkunlarının ihtiyaçlarını karşılayacak yüksek performans ve dayanıklılık sunmak için tasarlan PowerShot G12, geliştirilmiş kontrol seviyeleri ve çeşitli aksesuar destekleri ile göz dolduruyor.
Canon’un HS Sistemi özellikli ilk G serisi modeli olan PowerShot G12, fotoğraf ve video çekiminde yüksek görüntü kalitesi sunan Canon’un HS Sistemi, 720p HD video kaydı ve Hibrit IS özellikleri ile geliştirilmiş kullanım özellikleri ve hızlı manuel kontrol sağlıyor. Hemen her türlü aydınlatma koşulunda uygun görüntü kalitesi sunan PowerShot G12, genişletilmiş ISO aralığı ile de kullanıcıların daha loş ortamlarda flaş veya tripod kullanmadan çekim yapmalarına izin verirken, mevcut ışığı kullanarak doğru pozlarda görüntüler elde edilmesini sağlıyor.
PowerShot G12, 28mm geniş açılı ve 5x optik zoom objektifi ile geniş manzara fotoğrafları çekilmesini sağladığı gibi uzaktaki nesnelerin de kolaylıkla çekilmesine imkan tanıyor. Canon PowerShot G12 fotoğraf makinesinin Hibrit IS teknolojisi makro çekimlerde optik görüntü sabitleyicinin hassasiyetini arttırıyor. G12 ile 1 cm kadar yakın mesafeden fotoğraf çekilebiliyor.
2.8 inç boyutundaki hareketli LCD zor şartlar altında çekim yapılabilmesini daha esnek hale getiriyor. G12’de daha önceki modellerde olduğu gibi diyoptri ayarlanabilir bir optik vizör de bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder