11 Ocak 2012 Çarşamba

Üç Aynasız Model Hakkında...

Arka arkaya çıkan aynasız fotoğraf makinesi modellerinden ülkemizde de satılan üç popüler model… Sony NEX-C3, Panasonic GX1 ve Nikon J1'i uzunca bir süre kullanma imkanım oldu.Bu üç modelinde objektifi değişebiliyor. Çözünürlük değerlerine bakıldığı zaman C3 ve GX1 modelleri 16 milyon piksellik değerleri ile J1’e göre önde görünüyor. Sensör boyutlarında da durum çok farklı değil. Sony APS-C formatında, Panasonic Four Thirds formatında, Nikon’un kullandığı CX formata göre çok daha büyük sensör kullanıyorlar. Ama sadece sensör boyutlarına göre karar vermeye kalkmayın sakın!
Öncelikle şunu söylemek gerek, bu üç modelde kompakt fotoğraf makinelerine göre çok daha kaliteli sonuçlar veriyor. Aynasız fotoğraf makinelerini konumlandırırken, kompakt makineler ile DSLR’ler arasında bir yere koyabiliriz. Bu makinelerden en yeni olanı Nikon J1. Nikon bu pazarı daha fazla uzaktan seyretmeyeceği biliniyordu. Bu ilk aynasız modeli J1 ile farklı bir ürün ortaya çıkardı. Gövde tasarımı ve kullandığı renk seçenekleri ile özellikle bayanların ve gençlerin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Panasonic G ve GF serileri ile uzun süredir aynasız fotoğraf makinesi pazarında boy gösteriyor. Panasonic’in DSLR makinesi olmadığından bu alanda diğer markalara göre çok daha iddialı olduğu söylenebilir. GX1 modeli ile yeni bir sınıf daha yaratmış gibi görünüyor. GX1 tıpkı GF serisinde olduğu gibi vizörsüz bir tasarıma sahip. Yine bu seride yeni “power zoom” objektif serisinin de ilk ürününü duyurdu. GX1’in gövde yapısı kesinlikle GF serisinden daha sağlam ve özellikle profesyonelleri tavlayabilecek cinsten. Ama bir sadece hatıra fotoğrafları çeken bir bayana sorarsanız kesinlikle sevmeyecektir.

Sony, NEX serisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi seviyor. 2011 sonlarına doğru duyurduğu C3 modeli NEX-5N ve NEX-7 duyurulduğu için biraz arada kaldı gibi… Makine gövdesi ile ilgili birçok şey söylenebilir, ancak sonuç görüntü kalitesi oldukça iyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder