17 Mart 2010 Çarşamba

“God of War” Efsanesi Geri Dönüyor

Daha önce bir yazımda yine yazmıştım. Evde sabahlara kadar oyun oynayanlardan değilim. Ama PlayStation 2, PlayStation 3 ve Nintendo Wii aynı anda televizyona bağlı duruyor. Duruyor da ne oluyor! Topu topu 2-3 tane oyun oynayabiliyorum. Biraz seçici olduğum söylenebilir. 17 Mart itibariyle PlayStation 3 için yeni bir oyun daha çıktı. Geçen haftadan beri bu yeni çıkan oyunu, yani God of War III’ü zaman buldukça oynamaya, bizim değimimizle “test” etmeye çalıştım. Kendine özgü bir hikayesi olan Sony Computer Entertainment Santa Monica Stüdyoları’nda geliştirilen efsanevi God of War serisinin üçüncü ve final oyunu kaliteli grafikleri, ışıklandırma detayları ve işlediği antik Yunan mitolojisi ile destansı bir macera yaşatıyor.
Bazen oyuna kendinizi öyle bir kaptırıyorsunuz ki, sanki yanınızda duran saksıdaki çiçekler canlanıyor gibi oluyor ya da elinizi sırtınıza atıp bıçaklarınızı kontrol etmek istiyorsunuz. Tabi bunlar benim için fazla! 1-2 saat oynamak bile yetiyor, artıyor ama elimden bırakmak yine de zor geliyor.

“Ares düşmanlarımı yok et ve tüm hayatım senin olsun”
2005 yılında, bu sözlerle başlayan macera üçüncü final oyunu dile devam ediyor. Tanrılar’ın hizmetkarı olan Kratos’un geçmişte işlediği günahlardan kurtulmak için Tanrılar’ın her dediğini yapması, Savaş Tanrısı Ares’i yok etmek üzere yola çıkışı, dağları aşarak, çölleri geçerek Pandora’nın Kutusu’na ulaşması, öfke dolu Kratos’un, Ares’ten çok daha hiddetli bir Savaş Tanrısı haline gelmesi ve Tanrılar Kralı Zeus’un yeraltında yaşamaya mahkum ettiği Titanlar’ın sırtında Olimpos dağına tırmanması… İşte God of War tutkunları, 2 oyun boyunca, tüm bu macera ve aksiyon dolu yolculukta yerini almış ve efsanenin sonu için nefeslerini tutmuş 3. oyunu sabırsızlıkla bekliyordu.

Eski Yunan mitolojisi aleminde geçen God of War III, oyuncuya, onu arkadan vuran Tanrılar’dan intikam almak için kimi zaman korkutucu yükseklikteki ve mitolojiye göre tanrıların oturduğu dağ olan Olimpos dağına tırmanarak, kimi zaman da cehennemin koyu derinliklerinde gezinerek, eski Spartalı savaşçı Kratos rolünü veren tek kişilik bir oyun. Kratos, üçlemenin bu son bölümünde, acımasız arayışı boyunca Olimpos’u yok etmek için karmaşık bulmacalar çözerken, mitolojinin en karanlık yaratıklarının da üstesinden gelmek zorunda. God of War III’de Kratos’un kırbacı andıran çift zincirli bıçakları ve kılıç gibi silahlarına bir dizi yeni silah ve sihir de eklenmiş.

Yani bu kadar reklam tanıtım, tantana, emek bir oyun için mi? diye düşünenlerdenseniz sözüm yok. Ama bu tür oyunları sevip, PlayStation 3 kullanıcısı iseniz bence vakit kaybetmeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder